Fundering

Zorgeloos genieten met onze fundering

Maximale veiligheid met

Allure Veranda fundering

Een goede fundering is de basis van alles in het leven. Zo ook bij onze veranda’s, carports, tuinkamers en glazen schuifwanden. Bij Allure Veranda kun je terecht voor de meest stevige funderingen die de kwaliteit en veiligheid van jouw product waarborgen. 

Kwaliteit en veiligheid. Daar staan wij voor. Zo gaan onze veranda staanders een halve meter de grond in, verankeren wij ze op een stoeptegel om vervolgens het gat vol te storen met beton, plaatsen wij funderingskokers, gebruiken wij staander verankeringen of maken we gebruik van fundatiepoeren. In sommige gevallen kan het zijn dat onze funderingsmogelijkheden niet toereikend genoeg zijn. Denk hierbij aan woonplaatsen waar sprake is van verzakking ten gevolge van bodemverzakking. Tijdens een adviesgesprek met één van onze sales adviseurs bespreken we graag de overige funderingsmogelijkheden die wel passen bij jouw situatie. In de loop der jaren hebben wij met diverse bedrijven samengewerkt met elk zijn eigen funderingsexpertise. Zo kunnen wij toch veilig een Allure Veranda product plaatsen. 

Betonstorting

Kwaliteit en veiligheid voor op. Daarom gieten wij de staanders van onze veranda’s, tuinkamers en carports standaard in beton. Door de staanders in beton te gieten, wordt de meest veilige en sterke fundering voor de staanders gecreëerd. Verzakking is vervolgens niet meer mogelijk.    

Regelmatig plaatsen wij bij klanten zij- en voorwanden onder een bestaande veranda waarbij het bedrijf die de veranda heeft geplaatst, niets heeft gedaan aan een fundering. Soms gaat dit goed, maar in de meeste gevallen heeft dit doen leiden tot verzakkingen van de veranda. Doordat de veranda is verzakt zijn er vervelende situaties ontstaan. Een opening tussen staander en hemelwaterafvoergoot, een verzakking naar één kant en in extreme gevallen hebben we zelfs gezien dat een veranda van de gevel is af komen te staan. Door verzakkingen kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en dit moeten we voorkomen.

Bij Allure Veranda gieten we staanders standaard in beton. We graven een gat van minimaal een halve meter diepte waar we een laagje beton in gieten. Dit laten we drogen en leggen hier een stoeptegel op. Vervolgens bevestigen we de staander met een staanderverankering op de terrastegel. We bevestigen de staanderdeksel aan de staander en vullen het gegraven gat volledig met betoncement. Vervolgens laten we het betoncement goed drogen en gaan ondertussen verder met andere werkzaamheden.

Funderingskokers

Om een jaren lange kwaliteitservaring te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat de ondervloer waar wij ons product op plaatsen, van goede kwaliteit is en waterpas ligt. Is dit niet het geval? Dan is het bijvoorbeeld denkbaar dat glazen schuifwanden niet goed kunnen schuiven.

Bij een waterpasse ondervloer zijn glazen schuifwanden makkelijk bedienbaar en bij het schuiven nagenoeg geruisloos. Is een ondervloer niet voldoende waterpas? Dan kan het zijn dat glazen schuifwanden bij veel geluid stroef of niet schuiven of erger: een schuifwand kan uit het profiel vallen. Bij zijwanden zou het kunnen zijn dat regenwater zijn weg weet te vinden onder bijvoorbeeld de aluminium rabatdelen door. Met als gevolg ongewenste lekkages. 

Dit zijn situaties die we uiteraard moeten voorkomen. Met onze funderingskokers vangen we twee vliegen in één klap. We leggen een ijzersterke en waterpasse fundering terwijl er met de rest van het straatwerk niets gedaan hoeft te worden. Ben je handig en draai jij jouw hand niet om voor het leggen van opsluitbanden? Dan is dit ook een prima alternatief. Door zelf aan de slag te gaan met stoepbanden bespaar je bijvoorbeeld op de arbeidskosten. Dit bedrag zou je bijvoorbeeld weer kunnen investeren in de inrichting van jouw veranda of tuinkamer.

Straatwerk

Een fundering gemaakt van terrastegels is de gemakkelijkste manier om een effen en sterke fundering te leggen voor jouw veranda, tuinkamer, carport of glazen schuifwanden. De terrastegels van vandaag de dag zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen het gewicht van onze producten moeiteloos dragen. 

Waar de meeste bedrijven de klus in één dag willen klaren, gaan wij een stapje verder. Onze ervaring leert namelijk dat als klanten een veranda of tuinkamer door ons laten plaatsen, er vaak ook wordt gekozen voor een nieuwe vloer. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe terrastegels of houten vlonders. In dat geval werken wij in twee delen. Het is tenslotte zonde om dubbele kosten kwijt te zijn aan een fundering. De eerste dag plaatsen wij de veranda, waarop de klant zorg draagt voor een stevige en waterpasse ondervloer. Als de nieuwe ondervloer is gelegd komen wij vervolgens terug om de zijwanden en voorwand te plaatsen.

Staanderverankering

Ondanks dat onze voorkeur uitgaat naar het gieten van staanders in beton, is het in sommige gevallen niet mogelijk om staanders in beton te gieten. In dat geval gebruiken we een staanderverankering. 

Een staanderverankering biedt een veilig alternatief. Met een staanderverankering verbinden we de staander met de ondervloer. Vervolgens bevestigen we de staanderdeksel aan de staander zodat de staanderverbinding niet meer zichtbaar is. Een voorwaarde is wel dat de terrastegels van goede en stevige kwaliteit moeten zijn. Zo kan er echt zorgeloos genoten worden.

Offerte aanvragen
Afspraak maken
error: Content is beveiligd!